Onze aanpak

De financiële sector is de afgelopen decennia overspoelt met regelgeving, van Basel III tot Solvency II, en nu de nieuwe IFRS-standaarden.

Met Solvency II, Basel III, IFRS 9 en 17 is het er als verzekeraar of bank echter niet bepaald makkelijker op geworden. Er zijn toepassingen nodig om verzekeringscontracten te waarderen, voorzieningen te bepalen, activa op de juiste manier te classificeren en de vereiste solvabiliteit uit te rekenen. Over de resultaten moeten meer details in steeds kortere tijd gerapporteerd worden.

Verplichting, maar ook een kans

Binnen Sofia Consulting kijken wij naar regelgeving als een kans om permanente verbeteringen door te voeren. Regelgeving heeft een verplicht karakter, zeker. Probeer deze dan zo in te richten dat het jou meer oplevert dan alleen de vink van de toezichthouder of accountant.

En pak het vooral praktisch aan. Zoeken naar pragmatische oplossingen zit in ons DNA. We weten hoe het is om op de Finance en Risk werkvloer rond te lopen en wat nodig is om op een praktische manier de uitdagingen het hoofd te bieden. Onze aanpak is gericht op het realiseren van verbeteringen. Zo zetten we samen stappen vooruit en daar krijgen wij energie van!

Solvency II

Met deze instelling hebben wij een groot aantal verzekeraars in Nederland en daarbuiten geholpen compliant te worden met Solvency II. Onze aanpak van de integrale rapportage-omgeving heeft tientallen verzekeraars in staat gesteld te voldoen aan de eisen vanuit Pillar 1 en 3.

Lees verder over onze aanpak voor Solvency II.

IFRS 17

Ja, IFRS 17 is complex en je moet zeker goed nadenken hoe je je hierop voorbereidt. Maar probeer vooral te kijken hoe je IFRS17 op een effectieve manier aan kunt pakken en hoe je opgedane kennis en ervaringen kunt hergebruiken.

Lees meer over onze aanpak voor IFRS 17.

Verder lezen?

In onze publicaties vind je meer informatie over Solvency II, IFRS 17 en datakwaliteit. Lees hier verder.